In ontwikkeling

BUUV

Buuv is sinds maart 2014 ook in onze regio gestart. Via een digitale krant (website) kunt u diensten vragen of aanbieden. Hoe Buuv werkt staat omschreven bij ons huidige aanbod of u kunt direct naar de website: www.buuv.nu/IJmond.

SAMENWERKEN

Vanuit de nieuwe manier van werken spelen wij meer in op signalen uit de wijk. Om deze signalen op te vangen is het belangrijk om samen te werken met verschillende partners. Eenmaal per 2 maanden komen deze verschillende partners bij elkaar en vormen het Wijkteam Velserbroek. Vanaf september 2014 komt het wijkteam naar u toe met de wijkmobiel om een straat/wijk in Velserbroek bezoeken zodat u direct met een van de wijkteamleden in gesprek kunt gaan.

Het wijkteam

Het wijkteam bestaat uit vertegenwoordigers van de politie, Stichting Welzijn Velsen, de gemeente en woningcorporaties. Door deze samenstelling komen verschillende signalen en reacties bij het wijkteam terecht waardoor een compleet beeld ontstaat van situaties en problemen. Het accent ligt hierbij op een schoon, heel, veilig en sociaal Velserbroek. Nu is het niet zo dat het wijkteam alles signaleert en oplost. Vaak kunt u als inwoner al veel zelf doen, maar kunt u daarbij misschien de hulp of steun gebruiken van het wijkteam. Ook via de website www.verbeterdebuurt.nl is het heel eenvoudig om een idee over uw buurt op de kaart te zetten en te delen met anderen. De uitdaging van het wijkteam Velserbroek is om met beperkte middelen en het bundelen van krachten u een “prettig thuisgevoel” te geven. Heeft u idee├źn dan kunt u deze per mail aan ons sturen, ga hiervoor naar de pagina contact, of langs komen bij de Wijkmobiel.